Focus România: Se pregătește Strategia privind digitalizarea educației 2021-2027

Ministerul Educației a lansat procedura de consultare publică pentru Strategia privind digitalizarea Educației 2021-2027, document ce își propune să reglementeze problematica infrastructurii IT și a competențelor digitale din instituțiile de învățământ, dar și să promoveze dezvoltarea de programe educative în domeniul alfabetizării digitale.
Esențial pentru sistemul de învățământ public este ca elevii să dispună acasă de tehnologia necesară predării online, iar profesorii să fie calificați pentru desfășurarea lecțiilor în sistem la distanță și interactiv. Cum stă România la aceste capitole: anul acesta peste 180.000 de profesori au dobândit competențe digitale, iar mai puțin de 80.000 de echipamente din cele 250.000 pentru care Guvernul a alocat bani, au fost deja distribuite elevilor din școlile unde au fost solicitate. Din 2021, în urma stabilirii direcțiilor de acțiune ale Strategiei SMART-Edu, vor fi realizate investiții pentru digitalizarea școlilor.Citește mai mult:
cursdeguvernare.ro – Strategia privind digitalizarea Educației 2021-2027 – a fost demarată consultarea publică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.