Focus România: Reglementarea rețelelor 5G

Proiectul de lege privind securitatea rețelelor 5G a fost aprobat în Ședința de Guvern din 15 aprilie. Acesta stabilește un mecanism de autorizare prealabilă a producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional. Astfel, prin intermediul unei abordări coordonate şi integrate a securităţii cibernetice a tehnologiilor 5G, este avută în vedere diminuarea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale. Furnizorii de comunicații pot utiliza pentru rețelele 5G doar tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați prin intermediul unui aviz CSAT. Avizul va fi acordat în urma concluziei privind inexistența unor riscuri, ameninţări şi vulnerabilităţi la adresa securității naționale și apărării ţării și va avea în vedere obligaţiile asumate de statul român pentru evitarea riscurilor precum: controlul unui guvern străin asupra producătorului în lipsa unui sistem juridic independent; lipsa unei structuri transparente a acţionariatului producătorului și lipsa de conduită corporativă etică a producătorului.

Citește mai mult:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/guvernul-a-aprobat-proiectul-de-lege-privind-retelele-5g-echipamente-si-soft-doar-de-la-producatori-avizati-de-csat-1496751

54 thoughts on “Focus România: Reglementarea rețelelor 5G

Leave a Reply

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.