ALINA BÂRGĂOANU

Editor-șef

Alina Bârgăoanu este profesor universitar, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA); membru al consiliului consultativ al Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO), membru afiliat al European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats, Helsinki; autor al volumului „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”; Marcin Król Fellow at Visegrad Insight (Octombrie 2021 – septembrie 2022); visiting fellow la Minda de Gunzburg Center for European Studies, Harvard University (octombrie 2018 – martie 2019); membru în High-Level Expert Group on Fake News and Online Disinformation, European Commission (2018); fondator și editor-șef al portalului de factchecking și educație media Antifake.ro. Domeniile sale de interes includ fake news și dezinformarea din mediul online, comunicarea strategică, educația tehnologică și digitală, modalități de reglementare a mediului online, relația transatlantică.

FLORIN ZERU

Redactor

Florin Zeru, cu o carieră bogată în domeniul comunicării, inclusiv cu un doctorat în științele comunicării, se distinge prin contribuțiile sale relevante în combaterea dezinformării. De asemenea, Florin este asistent universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA și cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. În plus, Florin Zeru este cercetător și coordonator în cadrul platformei Antifake și din această perspectivă a avut mai mult apariții publice unde a discutat despre combaterea dezinformării. Nu în ultimul rând, Florin coordonează comunicarea Antifake pe TikTok.

SILVIU PAICU

Redactor

Silviu Paicu este cercetător doctoral în cadrul programului Marie Skłodowska-Curie al Comisiei Europene, deține un masterat în Studii de Securitate de la University College London (UCL) și o licență în Științe Politice de la Queen Mary, University of London (QMUL). Printre interesele lui de cercetare se numără teoriile narative, analiza de discurs și guvernanța sectorului de securitate. Silviu și-a prezentat rezultatele cercetării în cadrul unor conferințe precum ECPR și ISA și a publicat mai multe articole științifice relevante pentru domeniul dezinformării.

CĂTĂLINA NASTASIU

Redactor

Cătălina Nastasiu este redactor în cadrul Antifake și are experiență profesională în jurnalism, fact-checking și a făcut parte dintr-o serie de inițiative de combatere a dezinformării și de promovare a alfabetizării media și digitale. Domeniile ei de interes includ studiul dezinformării, analiza cadrajelor media și a narațiunilor strategice.