Amprenta Digitală: Ce este sistemul de tip Honeypot (momeală) și pe cine vizează?

Honeypot este un mecanism de securitate cibernetică care utilizează o țintă de atac fabricată (momeală) pentru a atrage infractorii cibernetici și a-i îndeparta, astfel, de țintele legitime. Cu alte cuvinte, un sistem Honeypot este un mecanism de securitate care creează o capcană virtuală pentru a atrage atacatorii. Un sistem informatic compromis intenționat permite atacatorilor să exploateze eventualele breșe, dar într-o manieră controlată, astfel încât acestea să fie studiate pentru a îmbunătăți politicile de securitate.

Astfel, Honeypots reprezintă un tip de tehnologie de înșelăciune care-ți permite să înțelegi modelele de comportament ale atacatorilor. Echipele de securitate pot folosi honeypots pentru a investiga încălcările securității cibernetice și pentru a colecta informații despre modul în care funcționează infractorii cibernetici.

Citește mai mult:

Crowdstrike.com – HONEYPOTS IN CYBERSECURITY EXPLAINED

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.