Focus România: Dezvoltarea agriculturii organice în România

Planul de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice a fost prezentat joi de către Comisia Europeană, având ca scop stimularea producției și consumului de produse ecologice. Conform Pactului Verde European, agricultura organică ar trebui să ocupe 25% din suprafața agricolă. În România, aceasta ocupă doar 2,4% din suprafața agricolă, comparativ cu media europeană, de 8%. În vederea îmbunătățirii situației agriculturii ecologice, în cadrul conferinței online privind Politica Agricolă Comună a României, Mihaela Luca a prezentat recomandările Executivului de la Bruxelles pentru România, care au în vedere: utilizarea plăților directe pentru fermele mici și mijlocii; creșterea rezilienței fermelor față de factorii externi; creșterea valorii adăugate a producțiilor agricole și sprijinirea creării de organizații și grupuri de producători.

Citește mai mult:

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2021/03/25/comisia-europeana-romania-utilizeaza-doar-2-4-din-terenuri-pentru-agricultura-ecologica–684898

204 comentarii la “Focus România: Dezvoltarea agriculturii organice în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.