Cu ochii pe… Cea mai mare instalație de captare a dioxidului de carbon din aer

De miercuri, 8 septembrie, în Islanda a început funcționarea celei mai mari instalații de captare a dioxidului de carbon din aer. Start-up-ul elveţian, Climeworks AG, specializat în captarea dioxidului de carbon direct din aer și firma islandeză de depozitare a carbonului, Carbfix, au încheiat un parteneriat ce are ca scop realizarea unei instalații care să capteze până la 4.000 de tone de CO2 pe an. Uzina Orca extrage dioxidul de carbon care, mai apoi, este amestecat cu apă şi injectat în subteran unde se transformă în rocă. Procesul este unul costisitor, însă are ca scop reducerea amprentei de carbon.

Citește mai mult:

https://www.euractiv.com/section/climate-environment/news/worlds-largest-plant-capturing-carbon-from-air-starts-in-iceland/?utm_source=piano&utm_medium=email&utm_campaign=9707&pnespid=17Rr9aNUHQKNxxrMRHCfdo1NxD5fwYijxk6QCej75w

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.