Best of ANTI-FAKE Fact Checking (OCTOMBRIE 2022): Forumul Economic Mondial nu a interzis „deținerea de mașini private”

În spațiul online, mai multe articole și postări pe rețelele sociale sugerează că un articol publicat de Forumul Economic Mondial (WEF) solicită „încetarea deținerii de mașini private”. De fapt, un articol publicat pe site-ul Forumului Economic Mondial susține că există prea multe mașini în proprietate privată, inclusiv mașini care nu sunt utilizate. Articolul WEF recomandă utilizarea unor servicii de partajare a mașinilor, pentru a reduce consumul de combustibili fosili și cererea de metale rare, folosite în procesul de tranziție către o economie bazată pe surse regenerabile.

Informații de context

În spațiul online, mai multe articole și postări pe rețelele sociale sugerează că un articol publicat de Forumul Economic Mondial solicită „încetarea deținerii de mașini private”.

Aceste conținuturi susțin că Forumul Economic Mondial (WEF) „te vrea, dar fără proprietate personală, fără intimitate și fără identitate”, „soluția forumului globalist este tranziția de la “A deține” la “A folosi”. Adică nu mai ești proprietar, ci chiriaș. Sună cunoscut?”.

Care sunt faptele?

Cele mai multe dintre aceste articole și postări au citat un articol publicat în iulie 2022 de Forumul Economic Mondial intitulat „3 abordări ale economiei circulare pentru a reduce cererea de metale critice”. Articolul se înscrie în abordarea îmbrățișată în mod explicit de WEF, aceea de a promova o „economie circulară”, care are ca scop eliminarea deșeurilor prin reciclare, reutilizare și partajare a resurselor. Printre sugestiile propuse de WEF a fost menționată și „trecerea de la rolul de proprietar la rolul de utilizator” în cazul utilizării vehiculelor private. Potrivit articolului, această măsură ar contribui la reducerea numărului de mașini inactive și la utilizarea mai judicioasă a metalelor rare.

Evaluarea noastră: interpretări distorsionate

Afirmațiile care circulă în spațiul online reprezintă interpretări distorsionate ale unor recomandări lansate de Forumul Economic Mondial. Organizația a încurajat partajarea autovehiculelor pentru a reduce numărul de mașini nefolosite și economisirea unor resurse rare, dar nu a pledat pentru interzicerea dreptului de proprietate asupra mașinilor.

63 thoughts on “Best of ANTI-FAKE Fact Checking (OCTOMBRIE 2022): Forumul Economic Mondial nu a interzis „deținerea de mașini private”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.