Best of ANTI-FAKE Fact Checking (AUGUST 2022): Afirmații lipsite de dovezi despre Ucraina care „a fost cumpărată de America”

Rezumat

Mai multe articole și postări care circulă în spațiul online, încă din iunie 2022, susțin că „Ucraina a fost cumpărată de America!”, „Zelenski a vândut Ucraina”, , iar „trei multinaționale au cumpărat în total 17 milioane de hectare de teren agricol, ceea ce reprezintă 28% din terenul arabil din țara vecină. Cei trei giganți sunt Cargill, DuPont și Monsanto”.  De fapt, în Ucraina, legile cu privire la vânzarea proprietăților agricole nu permit companiilor străine să dețină terenuri. Niciuna dintre companiile menționate nu a realizat tranzacții cu terenuri în Ucraina din 2019, anul în care Volodimir Zelenski a devenit președinte.

Informații de context

Mai multe articole și postări care circulă în spațiul online, încă din iunie 2022, susțin că „Ucraina a fost cumpărată de America!”, iar „trei multinaționale au cumpărat în total 17 milioane de hectare de teren agricol, ceea ce reprezintă 28% din terenul arabil din țara vecină. Cei trei giganți sunt Cargill, DuPont și Monsanto”. Articolele care citează drept sursă articole publicate de „Australian National Review” și de „Institutul Oakland” fac și o legătură directă cu motivațiile declanșării războiului din Ucraina:

Care sunt faptele?

În prezent, nu există dovezi că Volodimir Zelenski ar fi vândut teren acestor companii sau că oricare dintre aceste companii ar avea legătură cu războiul din Ucraina. Articolele și postările nu oferă detalii despre momentul în care ar fi avut avut loc presupusele vânzări de terenuri. Sursa principală a acestor informații este articolul publicat pe 27 mai de Australian National Review cu titlul „Trei mari companii multinaționale americane au cumpărat 17 milioane de hectare de teren agricol ucrainean”. Totuși, la finalul articolului este inclusă și o notă de corecție care spune că „cele 17 milioane de hectare menționate au fost o eroare și reprezintă 1,7 milioane. Rețineți că aceste companii nu dețin terenul în numele lor, ci prin fonduri de investiții.”

Evaluarea noastră: afirmații lipsite de dovezi

Afirmațiile despre Volodimir Zelenski care „a vândut multinaţionalelor americane 17 milioane de hectare din terenul agricol al Ucrainei”, iar SUA sunt „cel mai mare proprietar de terenuri din Ucraina” sunt lipsite de dovezi. Sursa principală a acestor conținuturi reprezintă un articol în limba engleză care prezintă eronat și fără dovezi aceste afirmații.

107 comentarii la “Best of ANTI-FAKE Fact Checking (AUGUST 2022): Afirmații lipsite de dovezi despre Ucraina care „a fost cumpărată de America”

 1. ALhaneMot spune:

  What you published was actually very reasonable. However, think about this, suppose you composed a catchier post title? I ain’t saying your content is not solid., but suppose you added a title that makes people want more? I mean %BLOG_TITLE% is kinda plain. You should peek at Yahoo’s front page and note how they create article headlines to grab viewers interested. You might add a video or a pic or two to get readers interested about everything’ve got to say. Just my opinion, it could make your blog a little livelier.
  gambling websites canada

 2. TimsothyEstib spune:

  Ваш надежный партнер Прием Металлолома Алматы Наша компания предлагает высококачественные услуги по приему, сортировке и переработке металлических отходов. Мы гарантируем прозрачные условия сотрудничества, конкурентоспособные цены и оперативное обслуживание.

 3. OLaneMot spune:

  Thanks for some other informative blog. Where else could I get that type of information written in such an ideal approach? I’ve a venture that I am simply now operating on, and I have been at the glance out for such info.
  https://premiumy-dlplomsy24.com/

  http://stokapartment.ru/poleznaya-informatsiya/diplom-o-srednem-obrazovanii-gde-vidaetsya-i-chto-nuzhno-dlya-polucheniya
  http://itxoft.com/top-ranking-sites-767/
  http://asktel.ru/ulan-ude/federalnaya_sluzhba/
  http://www.05763.com.ua/list/290558
  http://wings-autism.ru/novosti/4-novost-3/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.