Cum explicăm cuiva că a distribuit știri false

Nu te supăra, frate! Cum să explicăm cuiva că a distribuit știri false.

Pentru a încetini viralizarea știrilor false, este important să atragem atenția apropiaților atunci când distribuie conținut care dezinformează. Platforma „Verified”, aparținând ONU, ne sugerează câteva metode prin care să facem asta, fără să generăm situații tensionate.
  1. Asigurați-vă că informațiile în cauză chiar sunt false sau înșelătoare. Verificați dacă au fost deja demontate. Vedeți ce spun alte surse despre subiect.
  2. Abordați persoana în privat. Nu o admonestați în mod public pe platformele sociale sau în prezența altor oameni. Discutați cu blândețe și empatie.
  3. Respectați viziunea celuilalt. Dezbateți faptele, fără să atacați sistemul de credințe și valori al persoanei în cauză. Dacă atmosfera devine încărcată, abandonați sau amânați pentru altă ocazie.
  4. Pentru a cultiva interlocutorului disponibilitatea de a vă asculta, nu îl întrerupeți și nu îl jigniți. Încercați să oferiți explicații suplimentare din partea unui expert sau lider de opinie în care persoana are încredere.

Citește mai mult:
qz.com – How to talk to your grandparents about fake news
digest.bps.org.uk – Most People Who Share “Fake News” Do Care About The Accuracy Of News Items — They’re Just Distracted

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.