Amprenta Digitală: Raportul Microsoft despre operațiunile cibernetice derulate în războiul hibrid din Ucraina

De la începutul invaziei, Rusia a efectuat sute de operațiuni cibernetice împotriva Ucrainei, cu scopul de a submina încrederea cetățenilor în guvern și armată și de a perturba sistemele informatice aferente serviciilor publice, potrivit celui mai recent raport Microsoft. Vicepreședintele companiei responsabil pentru securitatea clienților a transmis și un avertisment: atacatorii cibernetici ar putea fi însărcinați să-și extindă acțiunile distructive în afara Ucrainei pentru a se răzbuna pe țările care decid să ofere mai multă asistență militară Ucrainei și să înăsprească sancțiunile împotriva guvernului rus.

Punctele-cheie ale raportului Microsoft

DECLARAȚIE-CHEIE

„Atacurile cibernetice vor continua să se amplifice proporțional cu intensitatea conflictului” – Tom Burt, vicepreședintele Microsoft pentru securitatea clienților. 

PREVIZIUNI

În raport, Microsoft recunoaște că este posibil să existe o activitate cibernetică în curs de desfășurare care nu poate fi încă identificată și a avertizat că, dacă se menține „ritmul actual de dezvoltare și implementare, vor fi descoperite mult mai multe programe malware distructive care vor însoți conflictul propriu-zis”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.