Amprenta digitală: Raportul M-Trends 2023 de la Mandiant: Amenințările emergente în contextul războiului cibernetic dintre Rusia și Ucraina

O lume digitalizată nu aduce doar progres și eficiență, ci și un nou teren fertil pentru infractorii cibernetici. În acest sens, specialiștii în securitate cibernetică încearcă să anticipeze tot felul de amenințări. Raportul M-Trends 2023 de la Mandiant evidențiază cele mai recente evoluții în materie de securitate cibernetică. Astfel, acest raport, realizat pe baza activității atacurilor cibernetice derulate între 1 ianuarie 2022 și 31 decembrie 2022, oferă un fascinant tur de orizont al tendințelor emergente în materie de amenințări cibernetice.

Mandiant, o companie de renume în domeniul securității cibernetice, identifică tendințe cheie, cum ar fi creșterea atacurilor ransomware as-a-service (RaaS), rafinarea și diversificarea metodelor de atac și o creștere a atacurilor îndreptate împotriva lanțului de aprovizionare. În lupta împotriva acestor amenințări, specialiștii în securitate cibernetică trebuie să își adapteze strategiile și să inoveze în continuu pentru a ține pasul cu acești adversari agili și imprevizibili. De asemenea, raportul subliniază importanța colaborării în industria securității cibernetice, pentru a face față în mod colectiv provocărilor comune și pentru a proteja comunitatea digitală.

Una dintre cele mai relevante și preocupante evoluții în materie de securitate cibernetică, reliefate în Raportul M-Trends 2023, este războiul cibernetic dintre Rusia și Ucraina. Conflictul a fost intensificat în ultimii ani într-un mod tot mai subtil și sofisticat, cu atacatori cibernetici care exploatează vulnerabilitățile infrastructurilor critice ale Ucrainei. Astfel, Mandiant a identificat cinci faze distincte în ceea ce privește dimensiunea cibernetică a războiului. Raportul atrage atenția asupra importanței colaborării internaționale și a împărtășirii informațiilor pentru a sprijini Ucraina să facă față noilor amenințări.

Citește mai mult:

Antifake.ro – Operațiunile cibernetice pro-ruse se adaptează și atacă Ucraina cu tehnici noi și sofisticate

Securityweek.com – Mandiant 2023 M-Trends Report Provides Factual Analysis of Emerging Threat Trends

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.