Amprenta digitală: Principalele website-uri de știri din Polonia, ținta unor atacuri cibernetice rusești

Mai multe site-uri de știri poloneze au fost recent ținta unor atacuri cibernetice de tip Distributed-Denial-of-Service (DDoS), despre care guvernul de la Varșovia a declarat că ar veni din partea unor grupuri de hackeri ruși. Printre ziarele afectate se numără Super Express, Gazeta Wyborcza și Rzeczospolita – al doilea, al treilea și al patrulea cele mai bine vândute cotidiene din Polonia, precum și Polityka, cea mai bine vândută revistă săptămânală de știri. Atacurile de tip DDoS reprezintă încercări rău intenționate de a perturba site-urile web, copleșindu-le cu un flux de trafic pe internet din diverse surse. Operațiunea de epuizare a resurselor se derulează prin intermediul unui botnet, un grup de dispozitive infectate, conectate la internet, care inundă / suprasolicită sistemul vizat din mai multe surse.

De la începutul invaziei, Polonia s-a poziționat drept unul dintre cei mai fideli aliați ai Ucrainei, oficialii de la Varșovia declarând că se confruntă frecvent cu încercările Kremlinului de a destabiliza situația din țară.

Citește mai mult:

Notesfrompoland.com – Polish government says Russian hackers behind coordinated attack on media websites

Reuters.com – Polish news websites hit by DDoS attacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.