Amprenta Digitală: PHISHING

Tehnica de phishing se află în centrul atacurilor de dezinformare care exploatează la maximum convingerile oamenilor. Atacurile prin metoda de phishing devin din ce în ce mai abile și mai sofisticate pe măsură ce tehnologia devine tot mai avansată. Tipurile de phishing variază de la scheme clasice prin e-mail până la abordări mai inventive, cum ar fi spear phishing, smishing sau vishing. Numitorul comun: folosesc tehnici de manipulare a identității unei persoane sau a unei instituții cu scopul de a sustrage informații personale și de a obține cu ușurință acces neautorizat în numele utilizatorilor reali.

Acest tip de atac este lansat de regulă prin mesaje de e-mail, care par a fi trimise dintr-o sursă de încredere, cu intenția de a convinge utilizatorul să deschidă un atașament dăunător sau să deschidă un link către un site fraudulos. Deși există sisteme de protecție care identifică și opresc tentativele de phishing, în ultimul an au fost s-au derulat cele mai multe atacuri de acest tip, evoluție favorizată de criza sanitară, speculată în mesajele atacatorilor pentru a atrage interesul victimelor.

Citește mai mult:

https://www.enisa.europa.eu/publications/report-files/ETL-translations/ro/etl2020-phishing-ebook-en-ro.pdf

https://www.trendmicro.com/en_us/what-is/phishing/types-of-phishing.html

https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2020/11/13/how-disinformation-is-fueling-a-fresh-wave-of-phishing-scams/?sh=972d4b97ffad

https://blog.knowbe4.com/when-phishing-and-disinformation-meet https://www.helpnetsecurity.com/2021/11/29/phishing-attacks-q3-2021/

Un comentariu la “Amprenta Digitală: PHISHING

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.