Amprenta digitală: Operațiunile cibernetice pro-ruse se adaptează și atacă Ucraina cu tehnici noi și sofisticate

Forțele cibernetice ruse și pro-ruse continuă să-și modifice operațiunile de hacking și influență ce vizează Ucraina, pentru a extrage informații și a influența opinia publică. Cel mai recent raport realizat de Google Threat Analysis Group arată că tacticile preponderente includ promovarea videoclipurilor YouTube prelucrate profesionist, precum și campanii tradiționale de phishing.

Într-o actualizare despre cele mai importante campanii de hacking analizate între ianuarie și martie 2023, Billy Leonard, inginer de securitate la Google, a observat că atacurile cibernetice rusești continuă, aproape 60% din campaniile de phishing susținute de Rusia având ca țintă Ucraina.

Concluzia raportului este că „Moscova continuă să folosească întregul spectru de operațiuni de influență – de la mass-media controlate de stat până la platforme și conturi neautentice – pentru a modela percepția publică asupra războiului din Ucraina”.

Citește mai mult:

Cyberscoop.com- Russia’s digital warriors adapt to support the war effort in Ukraine, Google threat researchers say

Un comentariu la “Amprenta digitală: Operațiunile cibernetice pro-ruse se adaptează și atacă Ucraina cu tehnici noi și sofisticate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.