Amprenta Digitală: Legătura dintre atacurile cibernetice și răspândirea informațiilor false

Jurnaliștii Wall Street Journal au exemplificat modul în care atacurile cibernetice și tactica răspândirii de informații false se combină în campanii de destabilizare cu impact pe termen scurt și lung, având ca studiu de caz frontul informațional al războiului din Ucraina.

Spre exemplu, metoda de phishing se aplică prin intermediul mesajelor false despre amenințări cu bombă sau blocarea bancomatelor, trimise în numele unor surse oficiale, pe email sau prin SMS,. Astfel de mesaje false sunt menite să provoace panică, îndoială și confuzie în rândul persoanelor civile. Pe de altă parte, aceeași tactică poate fi folosită pentru descurajarea soldaților ucraineni, cărora li se pot trimite rapoarte false despre capitularea pe scară largă a trupelor ucrainene.

Infograficul adaptat după modelul realizat de Wall Street Journal urmărește evoluția evenimentelor recente, înainte și la scurt timp după declanșarea ofensivei militare în Ucraina. În plus, există opinia de tip expert că Rusia nu și-a exploatat încă întreg arsenalul de ofensivă cibernetică.

3 comentarii la “Amprenta Digitală: Legătura dintre atacurile cibernetice și răspândirea informațiilor false

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.