Amprenta digitală: Inteligența artificială generativă, un instrument cu două tăișuri pentru securitatea cibernetică

Agenția de Securitate Națională a SUA avertizează ca programele AI precum ChatGPT vor amplifica pericolele criminalității cibernetice prin îmbunătățirea capacității actorilor ostili care folosesc instrumente de tip phishing și malware. De exemplu, în cazul actorilor străini ostili, ne putem imagina că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, ChatGPT va crea într-o engleză impecabilă o poveste foarte credibilă ca parte dintr-o operațiune de tip phishing sau de înșelăciune online.

În același timp, oficialii americani din domeniul securității naționale consideră că inteligența artificială generativă ar putea fi un instrument foarte util pentru comunitatea de informații din SUA. NSA și CIA, de exemplu, și-au exprimat interesul pentru aceste tipuri de capabilități. Astfel de programe ar putea ajuta analiștii de informații mai ales în ceea ce privește viteza de sortare a datelor, optimizând fluxul de lucru. Pentagonul consideră inteligența artificială generativă un instrument ce ar oferi sprijin în luarea deciziilor”.

Citește mai mult:

Defensescoop.com- NSA: ChatGPT and similar tech will make hackers more effective

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.