Amprenta Digitală: Halucinațiile AI, un obstacol sau o problemă rezolvată?

Termenul de „halucinații AI” reprezintă momentele în care inteligența artificială, prin intermediul chatbot-urilor precum ChatGPT și Google Bard, generează informații false. Halucinațiile pot fi abateri de la fapte reale, de la logica contextuală sau chiar ambele. „Confabulație” este un alt termen utilizat atunci când discutăm despre o „halucinație AI”.

Aceste halucinații pot fi credibile deoarece modelele de inteligență artificială au fost proiectate astfel încât să poată genera texte coerente. Chiar și așa, deseori pot genera rezultate care sunt lipsite de sens. Pe lângă conținuturi sub forma unor texte, „halucinațiile AI” pot apărea și în conținuturi în format vizual (imagine, video), dar și audio. La ora actuală, din cauza informațiilor greșite pe care le poate genera, halucinațiile sunt cea mai mare provocare în dezvoltarea inteligenței artificiale.

Totuși, Iris.ai, o companie cu sediul în Oslo, a dezvoltat o metodă inovatoare pentru a reduce semnificativ halucinațiile AI. Soluția promovată de aceștia se bazează pe evaluarea exactității informațiilor generate de AI, iar mai apoi compararea acestora cu surse verificate. Iris.ai utilizează, de asemenea, o metrică proprie pentru a evalua similaritatea semantică a răspunsurilor AI cu adevărul verificat, acoperind astfel structura și informațiile cheie.

Cu toate acestea, problema rămâne parțial nerezolvată, deoarece utilizatorii cu cunoștințe limitate pot interpreta greșit rezultatele AI. De exemplu, o persoană care efectuează o căutare AI ar putea să nu aibă cunoștințe profunde despre subiectul cercetat și ar putea interpreta greșit informațiile primite. Până când laguna cauzată de „halucinațiile AI” nu va fi complet rezolvată, pot fi urmărite progrese semnificative în direcția potrivită. Acestea aduc mai multă transparență și fiabilitate în utilizarea inteligenței artificiale.

Citește mai mult:

https://thenextweb.com/news/ai-hallucinations-solution-iris-ai

https://www.techtarget.com/whatis/definition/AI-hallucination

119 comentarii la “Amprenta Digitală: Halucinațiile AI, un obstacol sau o problemă rezolvată?

 1. nwomen spune:

  体验Telegram,一个为快速、安全通讯而设计的应用。下载Telegram,您可以享受到端到端加密的私密聊天,保障您的信息安全。无论是个人聊天、群组讨论还是文件共享,Telegram都能提供流畅而高效的体验。https://www.tenlegram.org
  lzz1gzxwnz

 2. 9774op spune:

  下载Telegram – 高效的个人和团队沟通: 使用Telegram进行高效的个人和团队沟通。安全可靠,支持多种语言。[Download Telegram – Efficient Communication for Individuals and Teams: Use Telegram for efficient communication for both individuals and teams. Secure, reliable, and supports multiple languages.]https://www.telegramchinese.org
  s4q5mbi7ed

 3. 35h3sm spune:

  Download the latest version of Telegram for a secure, fast messaging experience. Enjoy encrypted conversations, group chats, and easy file sharing.下载最新版本的Telegram,享受安全、快速的消息体验。体验加密对话、群聊和简单的文件分享功能。https://www.telegramjq.com
  mou3smzbbl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.