Amprenta digitală: Dezvoltarea rapidă a IA a generat o creștere fără precedent a atacurilor cibernetice de tip spyware și a dezinformării

Un grup de experți independenți ai ONU au avertizat că reglementarea rapidă a inteligenței artificiale generative este esențială pentru a reduce riscul încălcării drepturilor omului prin supraveghere intruzivă și dezinformare.

Grupul de experți a condamnat utilizarea și impactul „îngrijorător” al programelor de tip spyware și al tehnologiilor de supraveghere asupra activității jurnaliștilor și a activiștilor pentru drepturile omului.

De asemenea, experții ONU au cerut și reglementări stricte pentru IA generativă, pentru a opri producția în masă de conținut online fals și răspândirea dezinformării și a discursurilor instigatoare la ură și discriminare. Experții și-au exprimat îngrijorarea și asupra faptului că dezvoltarea IA generativă este realizată de un grup mic de actori puternici, inclusiv companii și investitori. O astfel de dezvoltare fără reglementări adecvate pentru standardele de respectare a drepturilor omului și fără consultarea persoanelor și comunităților afectate este periculoasă.

Citește mai mult:

News.un.org – Regulation essential to curb AI for surveillance, disinformation: rights experts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.