Amprenta Digitală: Cum să eviți un USB Drop Attack sau atenție la orice memory stick găsit din „întâmplare”

Ce faci dacă găsești un USB pe jos, într-o parcare sau pe stradă și vrei să-l returnezi deținătorului sau pur și simplu ești curios să vezi ce informații găsești pe el? Experții în securitate cibernetică (cybersecurity) ne avertizează că în niciun caz nu trebuie să conectăm un asemenea dispozitiv USB la calculatorul nostru. Explicația este că acel USB ar putea fi “pierdut” intenționat de către un infractor cibernetic și folosit ulterior pentru a infecta dispozitivul la care ar urma să fie conectat cu viruși, viermi sau troieni. USB Drop Attack este un tip de atac cibernetic care face parte din categoria tehnicilor de inginerie socială.

De multe ori, aceste USB-uri conțin fișiere cu nume precum “Top Secret”, care au rolul de a stimula curiozitatea și accesarea lor. Odată accesate, fișierele de pe USB-ul “pierdut întâmplător” deschid adrese web capcană ce instalează coduri malware cu scopul de a fura date confidențiale sau de a cripta conținutul de pe dispozitivul atacat în cazurile de ransomware.

Metodele de atac prin intermediul USB-ului includ și strategia de tip spoofing, prin care USB-ul se conectează imitând un alt device precum tastatura și permite apoi atacatorului să preia, de la distanță, controlul asupra calculatorului.

În prezent, tehnologia USB pentru stocarea datelor personale este considerată învechită și nesigură din punct de vedere al securității. Sistemul Cloud, adică stocarea într-o rețea online, oferă o alternativă mult mai bună.

Citeste mai mult:

https://www.makeuseof.com/what-is-a-usb-drop-attack/

8 comentarii la “Amprenta Digitală: Cum să eviți un USB Drop Attack sau atenție la orice memory stick găsit din „întâmplare”

  1. random name picker spune:

    The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, however I truly thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you might repair in case you werent too busy on the lookout for attention.

  2. boostaro spune:

    Thank you for another excellent article. Where else could anybody get that kind of info in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.