Amprenta digitală: Cele trei mari tendințe în domeniul securității cibernetice pentru 2023

  1. Modelul de securitate cibernetică “zero-trust”. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, nu se pornește de la premisa că sistemul este sigur, motiv pentru care acesta este testat în permanentă pentru identificarea și eliminarea vulnerabilităților.
  2.  Autentificarea fără parolă. În viitorul apropiat se preconizează schimbări la nivel de industrie în sensul adoptării, pe scară largă, a autentificării fără parolă. Modalitatea tradițională de protecție cu ajutorul unei parole scrise va fi înlocuit cu alte modalități, precum autentificarea cu mai mulți factori, codurile mobile sau datele biometrice.
  3. Securitatea bazată pe inteligență artificială. Inteligența artificială va juca un rol din ce în ce mai important în detectarea amenințărilor cibernetice, a răspunsurilor automate și a protocoalelor de protecție. Utilizarea sistemelor autonome pentru aceste aspecte ale managementului securității cibernetice este extrem de eficientă și economisește timp.

Citește mai mult:

itbrew.com – 2023’s big three cybersecurity trends

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.