Amprenta digitală: Ce este hacktivism-ul (activismul prin hacking)?

Hacktivism-ul (activismul prin hacking) presupune folosirea atacurilor cibernetice bazate pe motivații politice pentru a promova o cauză specifică. Spre deosebire de hacking, prin care se urmărește furtul de date și profitul, hacktivismul nu este motivat financiar, vizibilitatea acțiunii civice fiind esențială. Hacktivismul este motivat de răzbunare, de convingeri politice sau ideologie.

Deseori, hacktiviștii își unesc forțele pentru a executa un atac de tip Distributed Denial of Service (DDoS). Odată cu creșterea numărului de participanți, aceștia sunt capabili să inunde site-ul vizat cu trafic rău intenționat. Pe măsură ce site-ul încearcă să proceseze volumul mare de trafic rău intenționat, acesta blochează accesul utilizatorilor legitimi, uneori fiind afectată chiar funcționarea serverului. Printre cele mai cunoscute exemple de hacktivism este gruparea Anonymous.

Citește mai mult:

https://www.imperva.com/learn/application-security/hacktivism/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.