Amprenta digitală: Ce este ethical hacking și ce rol au pentru sistemele de securitate?

Știm cu toții ca hacking-ul este un termen asociat criminalității cibernetice. Un hacker operează fără acordul victimelor, cu scopul de a obține un câștig financiar, de a provoca pagube sau de a câștiga notorietate. Totuși, exista și hackeri etici (“white hat hacker”), certificați profesional în securitate cibernetică.

Hackerul etic este angajat de organizații pentru a le evalua sistemele informatice și a identifica potențiale vulnerabilități în scopul îmbunătățirii securității cibernetice. Având o înțelegere cuprinzătoare a sistemelor software contemporane, a amenințărilor și tehnologiilor de atac, un astfel de profesionist poate fi un atu important pentru organizațiile care îl angajează.

Hackerii etici au aceleași abilități și folosesc aceleași tehnologii precum hackerii rău intenționați („black hat hacker”), dar scopul lor diferă fundamental de cei din a doua categorie. O operațiune tipică de ethical hacking este testul de penetrare. Testul este, de fapt, un atac cibernetic simulat împotriva unui sistem informatic, cu scopul de a descoperi vulnerabilități și de a sugera îmbunătățiri de securitate.    

Citește mai mult:

Imperva.com – Ethical Hacking

Eccouncil.org – What is Ethical Hacking?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.