Amprenta digitală: Ce este atacul cibernetic de tip Cross-site Scripting (XSS)

Cross-site scripting (XSS) este un tip de atac cibernetic în care atacatorii injectează cod ostil într-un site web legitim, cu intenția de a fura informații sau de a efectua alte activități rău intenționate. Atacul are loc atunci când un utilizator vizitează un site web care a fost compromis de către atacator. Codul ostil este apoi executat în browserul utilizatorului, expunând atacatorului informațiile sensibile ale acestuia. Atacurile XSS implică exploatarea unei vulnerabilități pe un server web sau pe o aplicație web. Browserul victimei va crede că scriptul este de încredere și, prin urmare, îl va executa, acordând atacatorului acces la multiple informații.

Atacurile de tip XSS pot avea un impact grav atât asupra utilizatorilor, cât și asupra proprietarilor de site-uri web. Pentru utilizatori, impactul poate fi financiar, personal sau reputațional. Atacatorii pot fura informațiile sensibile ale utilizatorilor, cum ar fi datele de conectare, detaliile cărții de credit și alte informații personale. De asemenea, ei pot folosi informațiile pentru a efectua furturi de identitate sau fraude financiare. Pentru proprietarii de site-uri web, impactul poate fi reputațional, legal sau financiar. Atacurile de tip XSS pot afecta reputația site-ului web, ducând la pierderea încrederii și a credibilității în rândul utilizatorilor.

Citește mai mult:

Medium.com – Protect Your Website Against Cross-Site Scripting Attacks: Best Practices for Security

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.