Amprenta Digitală: Atenție la reclamele online! Tehnologia Insanet, pe bază de Spyware, poate compromite confidențialitatea și securitatea utilizatorilor

Activitățile digitale din viața de zi cu zi lasă urme care includ informații despre ceea ce facem, unde mergem, cu cine comunicăm și multe altele, pentru ca, mai apoi, pe baza acestora, să primim reclame personalizate. Reclamele și modalitatea prin care ajung la noi sunt concepute pentru a ne proteja identitatea, dar, din cauza unei noi tehnologii apărute, companiile și guvernele pot combina aceste informații cu alte date pentru a ne identifica și a ne urmări activitățile online și deplasările. Spre exemplu, software-ul numit spyware poate fi folosit pentru a prelua controlul asupra dispozitivelor pe care le utilizăm, inclusiv a microfonului și a camerei.

Conform unei investigații recente, Insanet, o compania israeliană, a dezvoltat o modalitate de a răspândi Spyware prin intermediul reclamelor online, transformând anumite anunțuri în capcane. Această tehnologie a primit aprobare guvernamentală pentru vânzare. Spyware-ul Insanet, numit Sherlock, se diferențiază de orice alt software prin faptul că se folosește de rețelele de publicitate (reclame). Astfel, un utilizator Sherlock poate plasa un anunț publicitar încărcat cu spyware, care se instalează pe dispozitivul țintei atunci când aceasta vizualizează anunțul pe o pagină web.

Spyware-ul are scopul de a monitoriza activitățile și de a colecta date sensibile, dar poate fi extrem de costisitor pentru utilizatori. Totuși, această tehnologie prezintă riscuri de securitate semnificative pentru toată lumea. Chiar și așa, a primit aprobare oficială pentru vânzare, punând astfel în pericol confidențialitatea utilizatorilor.

Citește mai mult:

https://theconversation.com/spyware-can-infect-your-phone-or-computer-via-the-ads-you-see-online-report-213685

125 thoughts on “Amprenta Digitală: Atenție la reclamele online! Tehnologia Insanet, pe bază de Spyware, poate compromite confidențialitatea și securitatea utilizatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.