Amprenta Digitală: Atacuri cibernetice rusești asupra serviciilor de transport din capitala Lituaniei, în contextul summitului NATO

O grupare de criminalitate cibernetică, asociată Rusiei și autointitulată NoName, a atacat mai multe site-uri web destinate infrastructurii de transport și turism din Vilnius. Centrul Național de Securitate Cibernetică al Lituaniei (NKSC) a confirmat un atac de tip DDoS asupra serviciilor de transport din capitală. Sistemul digital care ajută rezidenții și vizitatorii capitalei Lituaniei să planifice călătorii cu transportul public a fost, de asemenea, suspendat temporar, în urma unui astfel de atac cibernetic. Trebuie menționat totuși că, în general, atacurile DDoS nu cauzează daune pe termen lung, fiind mai degrabă un mod de a atrage atenția publică, de a crea haos și panică și de a promova anumite mesaje.

Atacurile vin pe fondul unui val recent de incidente cibernetice în capitala Lituaniei. Unul dintre acestea a vizat deturnarea unui serviciu de streaming muzical dintr-un centru comercial și a unui post de radio local, acestea fiind reprogramate pentru scurt timp pentru a reda propagandă pro-rusă, care condamnă sprijinul militar pentru Ucraina.

Citește mai mult:

Cybernews.com – Russia sends in cyber attack dogs as NATO summit looms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.