Amprenta digitală: Arestăm ChatGPT-ul pentru răspândirea de știri trucate?

În China, un bărbat a fost acuzat de utilizare abuzivă a ChatGPT pentru a genera știri trucate despre un accident de tren care ar fi ucis nouă persoane, în provincia Gansu. Autoritățile au descoperit că peste 20 de conturi online au publicat simultan articole false similare despre presupusul accident feroviar. Până atunci, aceste postări multiple fuseseră vizualizate de peste 15.000 de ori, potrivit poliției din Gansu.

ChatGPT este blocat în China, însă există soluții pentru a ocoli această restricție, precum tehnologia VPN. De altfel, China a introdus deja o nouă legislație privind tehnologia de tip deepfake, ce urmărește să prevină utilizarea abuzivă a acestei tehnologii bazate pe IA. Regulile, intrate în vigoare de la 10 ianuarie, sunt concepute pentru a reduce utilizarea tehnologiei AI capabile de a genera conținut online fără nici o acoperire factuală.

Citește mai mult:

Businessinsider.com – China made its first public arrest for misusing ChatGPT after a man generated fake news about a train crash that killed nine

Reuters.com – China reports first arrest over fake news generated by ChatGPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.