Amprenta Digitală: Aplicații false de recompense bancare, magnet pentru furtul de informații din telefonul mobil

Atunci când primiți mesaje de tip SMS cu link-uri din partea unor numere necunoscute, gândiți-vă că ar putea fi o capcană cibernetică.  O astfel de înșelătorie se află în desfășurare și utilează SMS-uri cu linkuri care permit descărcarea unei aplicații false. Campania a fost analizată de echipa de cercetători Microsoft 365 Defender într-o demonstrație privind evoluția amenințărilor care vizează dispozitivele mobile.

Analiza dovezilor a scos la iveală că link-urile din mesaje permit de fapt descărcarea unei aplicații false de recompense bancare, în spatele căreia se află un program ostil care poate prelua controlul telefonului mobil pentru a fura datele stocate în dispozitiv și pentru a intercepta mesajele primite.

Specialiștii în securitate cibernetică recomandă să nu accesați link-urile ce însoțesc mesajele primite pe SMS, email sau chat înainte de verifica în ce scop vă sunt trimise de către expeditor și să apelați la serviciile bancare pentru a clarifica situația.

Sursa: https://www.microsoft.com/security/blog/2022/09/21/rewards-plus-fake-mobile-banking-rewards-apps-lure-users-to-install-info-stealing-rat-on-android-devices/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.