Amprenta Digitală: Apărarea cibernetică a Ucrainei în contextul războiului cu Rusia

Războiul care se desfășoară de aproape 18 luni aproape de granița noastră ne-a arătat că în secolul XXI, un război nu se rezumă doar la confruntările propriu-zise de pe teren, ci se poate desfășura atât la nivel informațional, cât și la nivel cibernetic. Astfel, numărul atacurilor cibernetice a crescut pe întreg continentul european, iar victima celor mai multe dintre ele a rămas în continuare Ucraina.

În ultimul an și jumătate, Ucraina a reușit să facă progrese în ceea ce privește apărarea cibernetică, beneficiind și de ajutorul oferit de companii internaționale precum Microsoft, Cisco Talos, Amazon Web Service, sau Cloudfare. 

Pe lângă ajutorul companiilor private, Ucraina primește sprijin la nivelul statelor NATO. Un exemplu recent este Regatul Unit, care a decis să extindă, până în 2025, programul Ukraine Cyber Programme (UCP) cu până la 25 de milioane de lire sterline.

Citește mai mult:

https://www.ft.com/content/94f3274b-7b9f-458f-bb62-4e061d987281

https://www.computerweekly.com/news/366542090/UK-to-contribute-up-to-25m-to-Ukraine-cyber-defences 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.