Accent: Rețelele sociale, dominate de vocile anti-vacciniste

YouTube va bloca tot conținutul care exprimă poziții anti-vaccinare, indiferent dacă este vorba de vaccinul împotriva COVID-19 sau despre alte vaccinuri aprobate. Interdicția vizează doar acele afirmații despre vaccinuri și vaccinare care sunt în mod obiectiv false, precum „vaccinurile sunt periculoase și cauzează boli cronice” sau „vaccinurile nu reduc transmisia bolii sau infectarea”. Clipurile care dezinformează cu privire la substanțele pe care le conțin vaccinurile vor fi, de asemenea, eliminate.

Această măsură reprezintă un pas înainte pentru „curățarea” mediului online de informațiile poluante. Cercetările arată că discursul despre vaccinare exprimat pe rețelele sociale are câteva caracteristici îngrijorătoare: este dominat de pozițiile anti-vaccinare, care sunt foarte vocale, și care atrag mai mult engagement decât conținutul pro-vaccinare, în timp ce informația oficială este limitată. În plus, persoanele care preferă rețelele sociale în detrimentul altor surse de informare refuză vaccinarea mai des decât persoanele care se informează din mass media tradiționale (ziare, TV, radio, surse oficiale).

Citește mai mult:

thelancet.com – The online anti-vaccine movement in the age of COVID-19

antifake.ro – Algoritmii YouTube afectează informarea corectă

Un comentariu la “Accent: Rețelele sociale, dominate de vocile anti-vacciniste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.