Newsletterul Antifake: AI-ul care descoperă tratamentul pentru boli complexe

Citește fact-checking-ul integral aici.

Citește articolul complet aici.

LinkedIn a verificat gratuit peste 55 de milioane de utilizatori pentru a combate dezinformarea generată cu inteligența artificială

LinkedIn a verificat gratuit peste 55 de milioane de utilizatori, în încercarea de a combate dezinformarea alimentată de inteligența artificială (IA). Platforma, deținută de Microsoft, afirmă că are acum cel mai mare număr de conturi verificate dintre toate rețelele sociale majore. Începând cu luna noiembrie, insigna de verificare va fi vizibilă în fluxul principal de postări, pentru a evidenția conturile autentice.

LinkedIn a introdus verificarea gratuită a utilizatorilor în aprilie 2023, după ce platforme ca X (Twitter) și Meta au lansat servicii de verificare contra cost. Scopul este de a atinge 100 de milioane de conturi verificate până în 2025, contribuind astfel la crearea unui mediu profesional sigur. Mai mult, LinkedIn afirmă că elimină 99% din conturile false înainte ca utilizatorii să le observe.

Totuși, problema conturilor false este una veche, înainte de dezvoltarea inteligenței artificiale generative, însă tehnologia actuală facilitează crearea de profiluri false, făcând dificilă identificarea lor. Platforma extinde verificarea și la anunțurile de locuri de muncă și paginile organizațiilor, în dorința de a oferi transparență și siguranță sporite. Partea utilă este că utilizatorii verificați beneficiază de o vizibilitate mai mare, atrăgând în medie cu 60% mai multe vizualizări și cu 50% mai multe interacțiuni pe platformă.

În plus, LinkedIn colaborează cu editori interni și folosește sisteme automate pentru a detecta și elimina dezinformarea și comportamentele inautentice. Platforma permite raportarea conținutului problematic și lucrează cu inițiative educaționale, precum News Literacy Project și The Trust Project, pentru a îmbunătăți alfabetizarea digitală a utilizatorilor.

Citește mai mult:

cnbc.com – LinkedIn says it has verified 55 million users in effort to combat AI’s spread of scams, misinformation

Inteligența artificială poate încuraja inovarea, dar numai atunci când oamenii dețin controlul

Instrumentele de inteligență artificială generativă (IA) precum ChatGPT sau Dall-E schimbă modul în care sunt realizate sarcinile creative, în special în industriile care se bazează pe inovare. Inteligența artificială poate ajuta companiile să inoveze, dar întregul său potențial în acest domeniu nu este încă pe deplin înțeles. Un studiu recent realizat în rândul angajaților unor companii arată că IA generativă este de ajutor în gestionarea sarcinilor solicitante din punct de vedere cognitiv, cum ar fi reformularea ideilor, sintetizarea informațiilor și recunoașterea contribuțiilor membrilor echipei.

Totuși, o provocare cheie în utilizarea IA  este asigurarea faptului că aceasta completează, mai degrabă decât înlocuiește, implicarea umană. Deși IA poate acționa ca un însoțitor util, există riscul ca aceasta să reducă implicarea echipei sau dreptul de proprietate asupra proiectului dacă este folosită în exces. Prin urmare, evaluarea regulată a impactului IA în cadrul acestui proces este crucială pentru a menține un echilibru sănătos. Automatizarea ar trebui să îmbunătățească creativitatea și luarea deciziilor fără a submina aportul uman care este esențial pentru inovare. Pe măsură ce IA continuă să se dezvolte, rolul său în inovare va crește. Companiile care integrează IA în fluxurile lor de lucru vor fi mai bine echipate pentru a face față cerințelor rapide ale inovației moderne. Dar este important să înțelegem atât punctele forte, cât și limitele AI și ale oamenilor pentru a ne asigura că această colaborare este eficientă.

Citește mai mult:

theconversation.com – Generative AI can boost innovation – but only when humans are in control

#Arhitecții Declinului Democratic

„Toleranța noastră colectivă față de minciunile diseminate în discursul public a degradat însăși fundația democrațiilor noastre. Consumăm conținut media care distorsionează faptele, recompensăm anumite platforme digitale care acordă prioritate dezbinării în defavoarea adevărului și alegem lideri care manipulează fără rușine realitatea pentru ca aceasta să se potrivească propriilor lor agende. Oferind gratuit cea mai valoroasă și importantă resursă – atenția noastră – am devenit arhitecții propriului nostru declin democratic.” – declarația lui Ian Plunkett, consilier în cadrul organizației Blue Owl Group și fost lider al Global Policy Communications în cadrul Twitter.

Urmăriți canalul ANTI-FAKE pe WhatsApp click aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.