Newsletterul Antifake: Cum putem identifica dezinformarea medicală

Citește fact-checking-ul integral aici.

Citește articolul complet aici.

Cum putem identifica dezinformarea medicală

Una dintre cele mai comune trăsături ale dezinformării medicale este recursul la „experți falși”. Aceștia sunt fie persoane obișnuite, care nu au competențe în domeniul medical, fie medici care provin dintr-o arie de specialitate, dar se pronunță în cu totul altă arie. Uneori, postările cu scopuri de dezinformare vor menționa un expert fără a-l numi în mod expres sau vor cita „oameni de știință renumiți” fără a oferi detalii.

Dezinformarea folosește adesea un limbaj polarizant și încearcă să provoace reacții emoționale intense și extreme, cum ar fi frica și indignarea, un tip de mentalitate „noi versus ei” care are scopul de a induce teama. Unele dintre cele mai comune forme de dezinformare medicală includ imagini vechi care sunt prezentate ca fiind mai recente, fragmente de citate scoase din context, statistici prezentate trunchiat sau scoase din context și grafice înșelătoare.

Aceleași tipuri de teorii ale conspirației care au contribuit la alimentarea neîncrederii în vaccin pe perioada pandemiei de Covid-19 subminează acum încrederea în vaccinurile împotriva altor boli, inclusiv împotriva rujeolei, deoarece mulți oameni și-au pierdut încrederea în experții legitimi și instituțiile de sănătate publică.

Citește mai mult:

nytimes.com- Health Misinformation Is Evolving. Here’s How to Spot It.

Inteligența Artificială și Cloudul transformă accesul și serviciile bancare

Sectorul financiar se confruntă cu o transformare radicală, facilitată de adoptarea tehnologiilor emergente precum inteligența artificială (IA) și cloud computing. Aceste inovații oferă organizațiilor financiare instrumentele necesare pentru a răspunde la cerințele din ce în ce mai complexe ale clienților și pentru a dezvolta servicii noi, mai eficiente și mai adaptate nevoilor actuale.

Companii de renume, inclusiv Microsoft, recunosc impactul semnificativ al IA asupra industriei serviciilor financiare. Aplicarea inteligenței artificiale permite optimizarea operațiunilor, îmbunătățirea instrumentelor financiare și personalizarea experienței clienților. Prin intermediul platformelor cloud, precum Microsoft Azure, organizațiile pot beneficia de analize de date avansate, gestionare a riscurilor mai eficientă și metode inovatoare de detectare a fraudelor.

Pe de altă parte, modernizarea plăților este o altă direcție esențială a transformării digitale în industria financiară. Conform unui sondaj de la Morning Consult, în SUA, 97% dintre consumatori apreciază pozitiv serviciile online ale băncilor, iar 94% sunt mulțumiți de accesul general la serviciile bancare. Majoritatea, 79%, consideră că progresul tehnologic facilitează accesul la servicii financiare, evidențiind importanța tehnologiei pentru incluziunea financiară.

Adoptarea Inteligenței Artificiale și a tehnologiilor cloud reprezintă o necesitate pentru instituțiile financiare care doresc să rămână competitive și să-și consolideze relațiile cu clienții într-un mediu care este în continuă schimbare și evoluție rapidă.

Citește mai mult:

Tehnologyrecord.com – Using AI to modernise core systems and payments

#[cu IA] va trebui să ne gândim diferit la locurile de muncă și la economie

„Dacă inteligența artificială se dovedește a fi atât de omniprezentă și de puternică pe cât se așteaptă susținătorii ei, va trebui să ne gândim nu doar la proprietatea intelectuală. Va trebui să ne gândim diferit la locurile de muncă și la economie.” Declarația vine din partea fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, și a fost făcută la scurt timp după ce președintele în funcție, Joe Biden, a semnat un ordin executiv privind inteligența artificială.

Urmăriți canalul ANTI-FAKE pe WhatsApp click aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.