Citește fact-checking-ul integral aici.
Citește articolul complet aici.
Studiu despre dezinformarea online ce ar putea răsturna tot ce credeam despre combaterea acestui fenomen
Utilizatorii care apelează la căutarea online pentru a verifica dacă o știre este falsă sau nu devin mai predispuși să o creadă. Căutarea online făcută cu scopul de a evalua veridicitatea diverselor conținuturi crește de fapt probabilitatea de a crede dezinformarea. Aceasta este concluzia îngrijorătoare a unui studiu publicat recent în revista Nature, care a găsit “dovezi substanțiale” în acest sens.
Experimentul a constat în a cere câtorva mii de oameni să evalueze acuratețea articolelor de știri – atât reale, cât și false – prin apelul la căutări online. În mod paradoxal, căutarea online pentru a evalua știrile cu ajutorul motoarelor de căutare de tipul Google a crescut, de fapt, nivelul de dezinformare. Potrivit studiului, acest lucru se datorează existenței unor goluri de date și de informații, adică spații informaționale populate de conținuturi neveridice, în care se pot afunda cu ușurință persoanele care sunt tentate să își realizeze propria cercetare privind subiecte și teme controversate. Rezultatele surprinzătoare ale studiului arată limitele utilizării pașilor recomandați până în acest moment pentru a demontarea conținuturilor false.
Rezultatele prezentate în articolul din revista Nature Acest evidențiază nevoia unor programe mai bune de alfabetizare media și a unor răspunsuri îmbunătățite din partea motoarelor de căutare. Articolul subliniază că strategiile de alfabetizare media tebuie să depășească faza în care pun accentul doar pe „căutarea” suplimentară de informații online. Soluțiile autentice și durabile la o problemă care constituie un risc existențial la adresa societăților democratice trebuie să fie rezultatul unui parteneriat între platformele digitale (inclusiv motoarele de căutare) și sursele de cunoaștere valide și documentate.
Citește mai mult:
Niemanlab.org – Asking people to “do the research” on fake news stories makes them seem more believable, not less
Nature.com – How online misinformation exploits ‘information voids’ – and what to do about it
Scitechdaily.com – Fake News Paradox: The Shocking Way Your Google Searches Could Be Fooling You
Forbes.com – Why ‘Doing Your Own Research’ May Make You Believe Fake News
Chiplet – o revoluție în industria semiconductorilor
Inginerii și cercetătorii caută noi modalități prin care vor putea determina ca dispozitivele electronice să devină mai rapide și mai eficiente. Eforturile se concentrează pe dezvoltarea unor microcipuri mai mici față de cele existente, tendința spre miniaturizare conducând la progresele tehnologice din ultimii zeci de ani. În acest sens, tehnologia Chiplet ar putea asigura noile microcipuri, care vor fi mai mici și vor putea fi interconectate pentru a construi un sistem modular. Tehnologia are la bază cipuri ce vor putea fi personalizate, fapt care determină termene și costuri de dezvoltare mai mici. Spre deosebire de microcipurile tradiționale, Chiplet asigură o performanță mai mare, reduce consumul de energie și îmbunătățește flexibilitatea designului, marcând un progres semnificativ în tehnologia semiconductorilor.
În prezent, câteva companii comercializează sisteme bazate pe tehnologia Chiplet, iar SUA își propun să impulsioneze semnificativ cercetarea în acest sesns. Actul CHIPS vizează susținerea industriei de cipuri din SUA și direcționează 11 miliarde de dolari către cercetarea „avansată a semiconductorilor”. Experții anticipează adoptarea pe scară largă a noilor microcipuri pe măsură ce tehnologiile avansate evoluează, iar standardele din industrie devin din ce în ce mai precise.
Citește mai mult:
research.ibm.com – What are chiplets?
techspot.com – What are Chiplets and Why They Are So Important for the Future of Processors
#Furtuna perfectă pentru dezinformare
„Aproape fiecare democrație este supusă presiunilor. Când adăugați dezinformarea tuturor acestor presiuni, se creează pur și simplu furtuna perfectă care poate produce nenumărate daune”, a afirmat, conform The New York Times, Darrell M. West, membru senior al think tank-ului Brookings Institution. Declarația vine în contextul anului electoral 2024, an unic în istoria alegerilor ca urmare a faptului că aproape jumătate din populația adultă a globului va fi chemată la urne.
of course like your website but you have to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to inform the reality on the other hand I will certainly come back again.