Amprenta Digitală: Sigla de încredere cibernetică

În ultima perioadă, securitatea dispozitivelor smart folosite în locuințe a adus incertitudini în rândurile utilizatorilor. Cel mai recent exemplu este modelul de bec TP-Link Tapo L530E care este comercializat în multe colțuri ale lumii. În urma unui studiu realizat de cercetători experți în securitate din Marea Britanie și Italia, a rezultat că becul smart TP-Link Tapo L530E și aplicația Tapo prezintă patru vulnerabilități, una fiind autentificarea necorespunzătoare. Aceasta reprezintă un mare risc care conduce la dezvăluirea parolelor WI-FI ale utilizatorilor.

Ba mai mult, cercetătorii au oferit și explicat scenarii posibile care se pot întâmpla în urma acestor vulnerabilității. Producătorul TP-Link și-a asumat rezultatele cercetării și a venit cu asigurări că vor fi implementate soluții de remediere atât în aplicație, cât și în firmware-ul becului. Utilizatorii sunt sfătuiți să actualizeze constant versiunile de firmware și ale aplicațiilor, să își seteze parole puternice și să utilizeze autentificarea cu mai mulți factori.

Ținând cont de amenințările aduse de dispozitivele casnice smart, Comisia Federală pentru Comunicații, în colaborare cu Casa Albă și un grup de comercianți și producători de dispozitive, va lansa Sigla de Încredere Cibernetică SUA. Mai exact, un program care își propune să certifice caracteristicile de confidențialitate și securitate ale unei game de dispozitive smart (inteligente). Scopul programului este de a-i face pe oameni ca, în momentul în care își doresc să achiziționeze un astfel de dispozitiv smart, să o facă pe baza unei alegeri informate și sigure. De asemenea, se susține ideea conform căreia certificarea Siglei de Încredere Cibernetică SUA va fi acordată în urma trecerii unor teste impuse și îndeplinirea unui set de specificații tehnice. Programul ar urma să fie implementat până la sfârșitul anului 2024.

Citește mai mult:

https://www.hackread.com/tp-link-smart-bulb-users-wifi-password-theft/

https://www.nytimes.com/wirecutter/blog/new-government-plan-to-secure-your-smart-home/

1 thoughts on “Amprenta Digitală: Sigla de încredere cibernetică

  1. Instapress.ro says:

    Felicitari pentru aceasta analiza detaliata a problemelor de securitate ale dispozitivelor smart si pentru prezentarea Programului Sigla de Incredere Cibernetica SUA. Este cu adevarat linistitor ca Comisia Federala pentru Comunicatii incearca sa protejeze utilizatorii, incurajandu-i pe acestia sa faca alegeri informate si cele mai sigure. Speram ca aceasta initiativa va fi unul din multele pasuri catre o lume in care tehnologia smart poate fi utilizata in deplina siguranta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.