Amprenta Digitală: Atenție la site-urile web nesecurizate și evită să fii ținta unui atac cibernetic de tipul Drive-by download

Într-un atac drive-by download, coduri malware ajung pe un computer sau alt dispozitiv doar prin simpla vizitare a unei pagini web compromise. Pentru că nu necesită o acțiune anume din partea utilizatorului pentru a se activa, acest tip de atac este greu de identificat iar victima nu este conștientă de operațiune. Codul malware este descărcat sub forma unui troian ce preia controlul computerului victimei, făcându-l parte dintr-o rețea botnet mai mare. Hackerul poate apoi extrage date personale importante precum informații bancare sau desfășura operațiuni de tip ransomware. Cea mai mare parte a acestor atacuri sunt posibile deoarece utilizatorii au tendința de a folosi browsere învechite și pluginuri care nu au fost îmbunătățite cu cele mai recente actualizări de securitate.

Pentru a preveni acest tip de atac cibernetic este recomandat să avem întotdeauna software-ul actualizat, în special dispozitive antivirus și firewall precum și programe de blocare a reclamelor. Evitarea site-urilor web suspecte rămâne totuși cea mai importantă măsură de precauție.

Citește mai mult:

https://www.imperva.com/learn/application-security/drive-by-downloads/

https://www.bullguard.com/bullguard-security-center/internet-security/internet-threats/what-is-a-drive-by-download.aspx

https://www.comparitech.com/blog/information-security/drive-by-download/

1 thoughts on “Amprenta Digitală: Atenție la site-urile web nesecurizate și evită să fii ținta unui atac cibernetic de tipul Drive-by download

  1. RAD GHEORGHITA says:

    Un articol foarte pertinent, FELICITARI ! Am vazut acest fenomen cu site-uri web nesecurizate in urma trecerii si mai ales a actualizarii SO folosit de mine, respectiv WINDOWS 11 S MODE. Normal ca este soft licentiat . Dar este o problema la noi in tara , in ROMANIA , cu softul licentiat si neactualizat folosit in INSTITUTIILE PUBLICE. Compartimentele IT din multe institutii publice sunt subdimensionate , neglijate, nefinantate si cu performante slabe la atacurile cibernetice mentionate in articolul Dvs. Nu mi se pare normal ca eu, persoana fizica de 70 de ani sa am instalat pe Laptopul meu Windows 11 /s iar reteaua din Primarie care acum 2 ani au achizitionat un Sistem de Proceduri Administrative Simplificate prin Eficientizare Digitală la Primăria Municipiului sa foloseasca prima versiune de WINDOWS 10. Primaria merita toate laudele pentru ca a reusit implementarea acestui Proiect dar trebuie acordata o mare atentie protejarii bazelor de date exact cum se mentioneaza in articolul de mai sus. Despre site-urile nesecurizate ale Bibliotecilor Nationale , neactualizate si in mare parte nefunctionale prefer sa nu zic nimic. Poate intr-un viitor articol sa ne dati cateva amanunte despre atacul reusit al unui tana neinstruit la Primaria din CLUJ. Astfel de atacuri si incidente nu trebuie ascunse sub pres. Poate astfel de CAZURI CONTRETE vor duce la luarea de masuri de catre cei care au aceasta sarcina . Ne-am laudat destul cu ce buni suntem in Domeniul IT.

Lasă un răspuns

Acest site folosește și stochează cookie-uri pt. a oferi servicii și pt. a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.